Löss

Det här med löss.

Fick hem en lapp av donator 1 som han fått av skolan, där stod det att alla ska luskammas för att undvika att lopporna sprider sig.

Löss måste vara något av det snuskigaste jag vet. Jag har ett trauma från när jag var liten nämligen..

För många år sen satt jag, mamma och hennes vännina och pratade. På något vis kom jag på att hon hade en väldigt blank hårbotten och frågade om jag också hade det.

Efter att dom tittat och konstaterat att min inte var lika blank så hittade dom en svart lite grej. Skojade om att det var en lus och la ner den på spisen, som på den tiden var en vit variant med svarta värmeplattor. Då började den jäveln att krypa, det var ju en LUS!

Jag skrek och grinade, mamma blev hysterisk och började kamma igenom mitt och alla andras hår. Det pedagogiska går tydligen i familjen.. Vi är så otroligt harmoniska.

Mamma ringde mormor som kom med lusmedel - Tenutex.

I 24 timmar brände det som eld i mitt huvud, hade det varit fler än 1 lus hade dom med största sannolikhet förintats. Känns som om att man skulle kunnat döda vad som helst med skiten.

Vart jag vill komma med detta, för mig snabbt över till dagens fundering; nu när jag sökte på just Tenutex såg jag att det även används mot flatlöss!!?

Flatlöss får man på snippan eller på snoppen right!?
Förstår inte i min vildaste fantasi hur man ska kunna ha medlet där. Min snippa skulle inte funnits idag om jag haft oturen att ha haft flatisar istället för loppor, den skulle med all sannolikhet varit borta. Så starkt är medlet!

Någon som blivit könsstympad av just Tenutex?

Fortsätter att dricka mitt kaffe och jag känner mig lyckligt lottad över att ha snippan kvar, den används flitigt på många olika sätt.

Avslutar det hela med en bön. "Gode Gud, låt mig inte hitta loppor på barnen. Risken finns att jag börjar tjura igen och skrämmer mina barn så dom får men för livet. Amen"

God morgon❤️







Kommentarer
Postat av: Anonym

Hahahaha Gud hade glömt ort det. På den tiden användes de medlet till alla sorterskryp ,löss av all sorter .

2015-11-21 @ 07:45:45
Postat av: Annika

Haha. Fick mig dagens skratt 😃👏🏼. Annars skickar du bara barnen till mig ( så skall denna harmoniska människa plocka bort lus för lus) ❤️😽

2015-11-21 @ 09:09:02
Postat av: Annika

Haha. Fick mig dagens skratt 😃👏🏼. Annars skickar du bara barnen till mig ( så skall denna harmoniska människa plocka bort lus för lus) ❤️😽

Svar: Inga loppor 🙏
Handla först, tänk sen = Linda

2015-11-21 @ 09:09:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0